TESY LTD a primit prestigiosul premiu în competiția națională ”Clădirea Anului 2016” la Categoria ”Clădiri de producţie și clădiri logistice” cu proiectul „Fabrica de boilere electrice - Shumen”.

Pentru punerea în aplicare a proiectului TESY LTD a investit 15 milioane de leva și s-a bazat pe constructorul - ing. Boyko Tzonzarov, proiectant - Ivo Petrov - Arhitekti OOD, executant - Kordeel - Bulgaria EAD și management de proiect - Lindner Immobilien Management.

În incinta terenului există mai multe clădiri de producție și de depozitare, iar construcția nouă a fost situată în partea de sud a parcului. Acesta constă dintr-o clădire administrativă, clădire de producție cu un depozit amenajat la ea, pasarele la clădirile existente și un coridor de transport.

Administratorul TESY, d-ul Zhechko Kyurkchiev, a primit o statuetă ca în cadrul unei ceremonii de gală care a avut loc pe 13 decembrie. În discursul său de mulțumire el a spus că la TESY este respectat motto-ul - Cu cât mai bine, cu atât mai bine, și acest lucru este prevăzut li respectat și la acest proiect mare, deja realizat. Prin deschiderea noii fabrici TESY s-a dublat capacitatea de producție și va fi în stare să producă anual peste 1 000 000 de boilere electrice si să-și întărească pozițiile pe care le are în peste 50 de țări pe 4 continente.

Competiția națională ”Clădirea anului” este cel mai este cel mai prestigios eveniment în domeniul proiectelor investiționale, construcțiilor și arhitecturii. La ea participă clădiri construite pe intreg teritoriul țării.

Evaluarea clădirii TESY a fost făcută de un juriu competent, iar fabrica companiei s-a distins pentru soluțiile sale constructive moderne, crearea unor noi locuri de muncă, precum și prin efectul ei benefic asupra dezvoltării regiunii și economiei naționale. Aceasta este una din cele mai moderne fabrici de boilere electrice din Europa.