Când vine vorba de asigurarea longevității și funcționării eficiente a boilerelor electrice de apă, combaterea acumulării de calcar este o provocare cu care se confruntă mulți proprietari de locuințe. TESY, o marcă lider pe piața soluțiilor pentru apă caldă menajeră, a abordat această problemă cu gama sa diversificată de boilere electrice de apă, cu elemente de încălzire uscate sau ceramice concepute pentru o protecție maximă împotriva calcarului. Acest articol analizează în profunzime caracteristicile, beneficiile și diversele modele oferite de TESY, subliniind modul în care aceste boilere electrice de apă revoluționează modul în care ne gândim la încălzirea apei în casele noastre.

Înțelegerea provocării calcarului

Calcarul se formează atunci când apa dură, bogată în minerale precum calciul și magneziul, este încălzită. Aceste minerale precipită din apă și formează depozite pe suprafețele boilerelor electrice de apă și ale țevilor. În timp, aceste depozite se pot acumula, reducând fluxul de apă și transferul de căldură, forțând sistemul dvs. să lucreze mai mult și să folosească mai multă energie pentru a încălzi apa la temperatura dorită. Acest lucru nu numai că duce la creșterea costurilor de funcționare, dar poate reduce semnificativ durata de viață a boilerului  dumneavoastra.

TESY a recunoscut provocarea omniprezentă a calcarului și a dezvoltat boilere  de apă electrice care abordează această problemă. Modelele lor cu elemente de încălzire uscate sau ceramice prezintă o abordare convenabilă a tehnologiei de încălzire a apei. Iată cum se remarcă acestea:

  • Protecție împotriva calcarului: Prin reducerea la minimum a contactului dintre apă și elementul de încălzire, tehnologia de încălzire uscată reduce în mod eficient acumularea de calcar. Acest lucru nu numai că asigură o eficiență optimă, ci și prelungește durata de viață a încălzitorului.
  • Funcționare silențioasă: Boilerele TESY funcționează silențios, datorită elementului de încălzire uscat, care elimină zgomotul asociat de obicei cu elementele de încălzire care se depun și se fisurează sub presiunea depunerilor de calcar.
  • Eficiența energetică: Datorită acumulării reduse de calcar, boilerele TESY își mențin eficiența în timp, necesitând mai puțină energie pentru a încălzi apa la temperatura dorită. Acest lucru se traduce prin facturi energetice mai mici și o amprentă de carbon mai mică.
  • Longevitate: Bariera protectoare din jurul elementului de încălzire nu numai că combate calcarul, dar protejează și elementul de efectele corozive ale apei, prelungind și mai mult durata de viață a boilerului.

Ghid pentru gama de modele TESY cu protecție împotriva calcarului

Gama ModEco cu element de încălzire ceramic: Stabilirea unui standard mai ridicat

TESY ModEco aduc și mai mult, începând cu cel mai înalt rating energetic din categoria sa: Clasa energetică B. Utilizarea tehnologiei INSUTECH pentru o distribuție uniformă și o izolație foarte eficientă înseamnă pierderi termice cu până la 16% mai mici, ceea ce se traduce prin economii semnificative de energie.

Ecologic și eficient din punct de vedere al costurilor

Setarea ECO a termoregulatorului promovează o funcționare eficientă din punct de vedere al costurilor și de lungă durată. Cuplate cu fiabilitate ridicată caracteristici de siguranță și construcție durabilă, boilerele ModEco Cermiac se mândresc, de asemenea, cu o rezistență ridicată la temperatură și presiune datorită unei conducte de apă caldă din oțel inoxidabil și a legăturilor durabile asigurate prin sudare cu plasmă.

Certificat de sănătate și igienă

Pe lângă construcția lor robustă și funcționarea eficientă, modelele ModEco Ceramic sunt prevăzute și cu un certificat de igienă, care afirmă că sunt potrivite pentru furnizarea de apă caldă curată și sigură.

ModEco Cermic oferă modele cu o capacitate de 50 și 100 de litri, cu o izolație impresionantă de 32 mm.

ModEco Cloud: Viitorul încălzirii apei

Seria ModEco Cloud duce inovația cu un pas mai departe prin încorporarea tehnologiei inteligente în modelele cu elemente de încălzire ceramice.  Datorită tehnologiei Cloud, ModEco Cloud oferă control prin internet de oriunde cu ajutorul aplicației MyTESY, astfel încât gestionarea alimentării cu apă caldă nu a fost niciodată mai ușoară sau mai convenabilă

 

Aplicația MyTESY vă permite să vă folosiți boilerul electric  în cel mai eficient mod, datorită multiplelor funcții convingătoare, cum ar fi:

  • Programator săptămânal, care permite utilizatorilor să programeze funcționarea boilereului electric de apă în funcție de rutina lor săptămânală, pentru a asigura eficiența prin furnizarea de apă caldă exact atunci când este nevoie
  • Modul Vacanță - Perfect pentru momentele în care sunteți departe de casă pentru o perioadă de timp. Prin setarea duratei absenței, a datei preconizate de întoarcere și a temperaturii dorite a apei,boilerul electric de apă va ști când să furnizeze suficientă apă caldă pentru dușul de bun venit acasă. În timpul perioadei de vacanță, aparatul va fi complet sigur și va funcționa în modul Anti-inghetare.
  • Pentru o notă suplimentară de confort, funcția Boost asigură o încălzire rapidă și eficientă atunci când este nevoie de ea cel mai mult. Este inteligentă, este convenabilă și este proiectată cu gândul la stilul tău de viață
  • Calculatorul de energie integrat permite monitorizarea cu ușurință a energiei consumate de la începutul funcționării încălzitorului electric de apă sau de la ultima resetare a calculatorului
  • Modul inovator Eco Smart asigură o economie de energie de până la 18% pe săptămână. Acesta vă ajută să reduceți costurile cu energia electrică fără a sacrifica cantitatea de apă caldă sau confortul. Software-ul integrat în controlul electronic, similar unei inteligențe artificiale, urmărește și memorează în mod independent obiceiurile dumneavoastră, creând astfel un program și gestionând funcționarea aparatului. Acest lucru vă asigură apă caldă exact atunci când aveți nevoie de ea

În ModEco Cloud puteți alege între modele cu o capacitate de 50, 80 și 100 de litri, cu o izolație de 32 mm.

Combaterea calcarului cu modelele TESY din gama Anticalc, echipate cu element de încălzire uscată

Linia TESY Anticalc se remarcă prin tehnologia elementului de încălzire uscat, care aduce o serie de avantaje pentru utilizator. Una dintre cele mai notabile caracteristici este funcția BOOST, care activează a doua putere a elementului de încălzire, asigurând o încălzire rapidă atunci când aveți cea mai mare nevoie. Această funcție este perfectă pentru gospodăriile aglomerate, în care cererea de apă caldă poate crește neașteptat.

Întreținere ușoară și fiabilitate ridicată

Întreținerea modelelor Anticalc este remarcabil de simplă, eliminând nevoia de golire preliminară a rezervorului de apă, care este adesea un aspect dificil al întreținerii încălzitorului de apă. Precizia termostatului capilar asigură fiabilitatea și siguranța ridicată a procesului de încălzire, oferind proprietarilor de locuințe liniște sufletească.

Durabilitate îmbunătățită

Angajamentul TESY față de durabilitate este evident în designul Anticalc - de la stratul de email CRYSTALTECH, care asigură o protecție anticorosivă fiabilă a rezervorului de apă, până la anodul de magneziu care prelungește durata de viață a rezervorului. Gama Anticalc oferă modele cu capacități de 80 și 100 de litri și modelul suplimentar Anticalc Slim cu o capacitate de 50 de litri, cu un diametru subțire de doar 38 cm care economisește spațiu și o izolație de 34 mm, ceea ce garantează o eficiență ridicată și pierderi termice reduse.

Certificatul igienic asigură siguranța apei calde produse.