Anul acesta, compania bulgară TESY, care se numără printre cei mai mari producători de soluții inteligente pentru încălzire și apă caldă din Europa, sărbătorește cea de-a 30-a aniversare și a marcat ocazia cu vestea că începe construirea unei fabrici pentru boilere termodinamice la Shumen.. Investiția în cea de-a cincea bază de producție din portofoliul companiei se ridică la peste 50 milioane de leva. Vestea a fost anunțată de fondatorul și managerul TESY, Zhechko Kyurkchiev, la un eveniment cu media bulgară de top și parteneri de afaceri cheie ai companiei.

Fabrică nouă va fi pusă în funcțiune până la sfârșitul anului 2024 și va îndeplini standardele moderne de productivitate, siguranță și eficiență energetică.

Pe suprafața construită extinsă de 11 500 m² va exista o parte de producție împărțită în două hale principale cu linii de sudare, emailare și asamblare înalt automatizate și tehnologice pentru recipiente de apă pentru boilere termodinamice și electrice, precum și linii pentru asamblarea finală a pompelor de căldură și a boilerelor termodinamice. Este planificat un sistem de depozitare cu rafturi înalte și aproximativ 4 mii de spații pentru paleți cu 6 rampe de încărcare. Zona administrativă și de viață va fi distribuită pe trei niveluri, inclusiv o academie de robotică, o parte de birouri cu 50 de locuri de muncă și o zonă de relaxare pentru 200 de persoane. Capacitatea anuală planificată a fabricii va fi de peste 200 000 de unități de produs finit.

Decizia companiei de a investi în Bulgaria a fost dictată nu doar de poziția strategică a țării noastre, ci și de sinergiile planificate cu celelalte unități de producție ale TESY, pentru a răspunde în mod eficient cererii exponențiale pentru acest tip de produse în Europa. Boilerele termodinamice și pompele de căldură devin din ce în ce mai populare la nivel global, datorită eficienței economice ridicate și durabilității acestei tehnologii. Conducerea companiei TESY își dezvoltă și își extinde echipa. Pe lângă noile locuri de muncă planificate și oferirea de locuri de muncă pentru oamenii din regiunea Shumen, compania își continuă programele de formare pentru toți angajații, precum și inițiativa de burse pentru stagiari și tineri profesioniști, care vizează dezvoltarea cunoștințelor academice acumulate și aplicarea lor într-un mediu practic.

La celebrarea oficială a celei de-a 30-a aniversări, domnul Kyurkchiev a remarcat: „TESY nu încetează să caute noi oportunități de extindere a afacerii și în afara țării. Echipa de vânzări a companiei crește cu oameni noi din Europa, Africa și Asia, ceea ce contribuie la intrarea pe noi piețe și la adăugarea de noi clienți.”

În cadrul evenimentului au fost prezentate și ultimele completări în portofoliul companiei - Boiler termodinamic TESY AquaThermica Compact pentru instalare pe perete, pompă de căldură TESY MultiThermica pentru încălzire, răcire și apă caldă menajeră și convector electric TESY FinEco Glass Cloud cu tehnologie AirSafe.

Despre companie:

 

TESY este lider global în crearea de soluții moderne pentru căldură și confort. Marca a fost fondată ca o companie de familie în 1993, parte a „Fikosota Holding” AD. TESY și-a început expansiunea în afara Bulgariei în 1997 pentru a ajunge la ziua de astăzi, când face parte din top 3 producători din Europa în industria sa, cu o capacitate anuală de producție de 1 500 000 de unități - boilere electrice, unități de încălzire și îngrijire de aer, boilere cu încălzire indirectă și boilere termodinamice. Producția TESY este distribuită în 4 fabrici de pe teritoriul orașului Shumen și orașului Smyadovo, iar la fiecare 23 de secunde acolo este produs un nou dispozitiv.

 

Portofoliul de produse al companiei este vândut cu succes în peste 60 de țări, pe 4 continente, cel mai recent punct de vânzare care a intrat în gama TESY fiind în Doha, Qatar. Cifra de afaceri anuală a companiei pentru 2022 este de peste 210 milioane leva. În fiecare an, veniturile din vânzări cresc cu un număr de două cifre, obiectivul pentru 2023 fiind de 300 de milioane de leva. TESY are filiale în România, Spania, Rusia și Grecia. Astăzi, echipa este formată din 1050 de oameni din 15 naționalități, unii dintre angajați lucrând în companie încă de la înființarea acesteia. De la înființare până la ziua de azi, inginerii companiei au creat peste 69 de modele industriale, brevete și modele de utilitate.

 

TESY este, de asemenea, prima companie bulgară care oferă o aplicație mobilă cu realitate augmentată pentru boilere electrice, convectoare și încălzitoare termodinamice. TESY AR facilitează utilizatorului final să aleagă dispozitivul potrivit nevoilor sale și cea mai potrivită dimensiune pentru spațiul său.

 

Filosofia fundamentală a companiei TESY este aspirația de a oferi întotdeauna mai mult utilizatorului final - mai multă apă caldă, eficiență energetică mai bună, calitate fără compromisuri. Aceasta este singura constantă în dezvoltarea companiei din ultimele trei decenii.

 

Video corporativ TESY